Grunnene til at en spesiallaget kokkekniv skiller seg ut

Spør en hvilken som helst kokk hva som er kjøkkenets viktigste redskap og du vil garantert få det samme svaret: kniven. Om du er glad i lage mat og tilbringer mye tid på kjøkkenet er det helt essensielt å gjøre en nøye vurdering av det som finnes på markedet før du går til nyinnkjøp. Det er en investering i et produkt du vil benytte deg av daglig, og du burde derfor velge en kniv som passer dine behov og som vil vare i årevis. Du kan selvsagt kjøpe en brukbar kniv med plastskaft og lavkvalitetsblad, men dersom du ønsker kvalitet og varighet bør du velge en spesiallaget kniv. Når du ser etter en ny kjøkkenkniv anbefaler vi deg å ha følgende i tankene:

  • Hva kniven skal brukes til – Kokkekniver finnes i en rekke ulike stiler tilpasset ulike bruksområder. Franske kokkekniver har for eksempel et relativt rett knivblad som passer perfekt når du tilbereder kjøtt og fjærkre. Tyske kokkekniver er tyngre med større kurve fra knivspiss til skaft, noe som gjør dem mer holdbare og perfekt utformet for gyngende bevegelser ved oppkutting. Japanske kokkekniver, som for eksempel santoku-kniver, er mer fleksible med rett håndtak og avrunding. De passer utmerket til grovkutting av blant annet grønnsaker, men er mindre egnet til kjøtt.Vår egen Bearing-kniv er en hybrid, noe som gjør at den rett og slett passer til å kutte alt fra grønnsaker til fisk, fjærkre og kjøtt. Det vil si det er en kokkekniv som er både uunnværlig og allsidig på kjøkkenet.
  • Betydningen av størrelse – Kokkekniver produseres også i en rekke ulike størrelser. Det er viktig at du velger en kniv som er komfortabel å holde i hånden over lengre tid og som passer til de behovene du har på kjøkkenet.Ettersom alle Bearing-kniver er håndlaget vil selve knivlengden variere fra produkt til produkt. Vi sier likevel at generelt sett er kniven på 265 mm – hvorav den synlig delen av knivbladet er på 156 mm. Dette er dermed en svært hendig kniv. Designet på det holdbare asketreskaftet er også unikt for hver eneste kniv. Fallgevir fra hjort hentet i skogen er omgjort til en ring øverst på skaftet som skaper en perfekt overgang fra håndtak til knivblad. Ikke bare er kniven en fryd å ta i bruk, men også å se på.
  • Knivblad av kvalitetsstål – Knivbladene på Bearing kniver er laget av gjenbrukt kulelager. Kulelager blir utsatt for ekstrem påkjenning og da kreves det særdeles robust kvalitetsstål. Et slikt karbonlegeringsstål passer dermed ypperlig til et knivblad. På den måten har vi mulighet til å utvikle et kvalitetsprodukt på en miljøvennlig måte. Med høykvalitetsstål får du et knivblad som holder seg lenger og ikke krever mye sliping.

Bearing knivene kombinerer tradisjon med kvalitetshåndverk

Bearing kniver er synonymt med kvalitet og tradisjonsrikt håndverk, og våre kniver er laget for hånd i en god gammel smie. Med omsorg og kjærlighet viet hvert knivblad er vi så sikre på kvaliteten at hver enkelt produkt har ti års garanti for produksjonsfeil.

Vi er stolte av knivene våre – noe du også vil bli når du viser fram din Bearing kniv til familie og kjente. La våre spesialtilpassede knivblader bringe fram kokken i deg!